Mannerheimin Lastensuojeluliitto täyttää tänään 100 vuotta!

4.10.2020

MLL 100 -juhlakonsertti tänään

Tänään sunnuntaina 4.10 tulee kuluneeksi 100 vuotta Mannerheimin Lastensuojeluliiton perustamisesta. Juhlapäivän kunniaksi liitto tarjoaa yhteistyössä Konserttikeskuksen kanssa lapsiperheille iloisen lastenmusiikkikonsertin 4.10 klo 16.00. Konsertissa esiintyy lastenmusiikkiyhtye, Mirkka ja Luis, jotka voittivat lastenmusiikin Jellonagaalassa vuoden tulokkaan tittelin vuonna 2019. Koronapandemian vuoksi konsertti kuullaan ja nähdään verkossa, Konserttikeskuksen Youtube-kanavalla.

Mirkka ja Luis -lastenmusiikkiyhtyeen MLL 100 -konsertti 4.10.2020 klo 16
> konserttikeskuksen Youtube-kanavalla

”MLL syntyi aikanaan, jotta jokaisella lapsella olisi mahdollisuus hyvään lapsuuteen. Sadassa vuodessa on tapahtunut hienoa kehitystä, vaikka tehtävääkin on. MLL:n syntymäpäivä on hyvä syy heittäytyä hetken hauskanpitoon lasten kanssa kivan musiikin tahdissa. Lapsista kaikkein hauskinta on yleensä se, että aikuinen heittäytyy mukaan leikkiin ja antaa aikaansa”, sanoo MLL:n pääsihteeri Milla Kalliomaa.

Koko Suomen lastenjuhlat siirtyvät

MLL:n yli 500 paikallista yhdistystä kattavat lähes kaikki manner-Suomen kunnat. Yhdistyksissä on jo runsaan vuoden ajan suunniteltu kaikille lapsille ja perheille avoimia Koko Suomen lastenjuhlia syntymäpäiväksi. Nämä sadat juhlat siirtyvät nyt vuodella, kuten myös MLL Laajasalon paikallisyhdistyksen juhlallisuudet, ja samalla MLL:n juhlavuosi jatkuu myös ensi vuoden ajan. MLL:n juhlinta huipentuu siis 3.10.2021, jolloin lapset ja perheet on kutsuttu ympäri Suomea järjestettäviin juhliin.
 

MLL historiaa

Historiantutkija Eeva Kotioja on viettänyt kaksi vuotta tutkien liiton arkistoja ja haastatellen ihmisiä. Kirja Hyvän lapsuuden rakentajat, Mannerheimin Lastensuojeluliitto 1920–2020 on ilmestynyt Siltalan kustantamana jo aiemmin syksyllä.

”Satavuotishistoria oli saatava kansiin, koska se on suuri tarina ihmisistä jotka tarttuivat toimeen lapsen ja lapsuuden puolesta voimiaan säästämättä vaikeissakin olosuhteissa”, sanoo Kalliomaa.

MLL:n historiaan voi tutustua myös tuoreella historiasivustolla, jossa lapsuuden historiaa voi tarkastella vaikkapa syöttämällä sivustolle synnyinvuotensa. Ajankuvaa täydentävät valistusaineistot ja valokuvat.

Lue MLL historiasta
Uusi historiasivusto ja syntymävuosikone
Tiedote Eeva Kotiojan kirjoittamasta uudesta historiateoksesta
 

Juhlavuoden koru

Kuopiolainen Tira Jewellery on suunnitellut MLL:lle juhlavuoden korun. Korun inspiraatiota on haettu lasten tuottamista juhlapäivä-aiheisista piirroksista. Tira Jewelleryn tekemä koruteos luovutetaan MLL:n keskusjärjestölle keskiviikkona 7.10. ja kotimaassa valmistetun korun kuluttajamyynti alkaa samalla. Korun myynnistä tuetaan MLL:n työtä.

Juhlavuoden koru on kaunis hopeinen riipus
Lue lisää juhlavuoden korusta
 

Lisätietoa juhlavuodesta

Hyvään lapsuuteen tarvitaan kaikkia meitä aikuisia. Lapsista huolehtiminen on fiksua ihan maalaisjärjellä ajateltuna. Erityisen järkevää on tukea lasten, nuorten ja vanhempien hyvää arkea. Se on jokaisen lapsen oikeus, ja sillä on suuri merkitys koko Suomen kannalta.

Juhlavuonna kutsumme sinut ja kaikki suomalaiset mukaan jatkamaan tätä työtä seuraavatkin 100 vuotta! Lue lisää MLL 100 -juhlavuodesta ja hienoista asioista, joita juhlan ympärillä tapahtuu!
MLL 100 -juhlavuoden sivusto