Tanssi

SYKSY 2019

Lasten tanssitunnit tarjoavat tanssin iloa ja harjoittavat tekniikkaa, voimaa, kehonhallintaa, kehontuntemusta, ilmaisua, monipuolista musiikkia ikä ja taso huomioiden, jokaisen omaa ilmaisuvoimaa tukien.

Tanssien syyskausi käynnistyy syyskuun ensimmäisellä viikolla, ensimmäinen kerta 2.9.2019. Ilmoittautuminen kerhoihin alkaa MLL Laajasalon paikallisyhdistyksen jäsenille ma 5.8.2019. Vapaaksi jäävät paikat tulevat varattavaksi kaikille 12.8.2019 alkaen. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: https://holvi.com/shop/ilmoittautuminen-MLL/.

Tanssiryhmän osallistujamäärästä tulee olla 80% täynnä elokuun loppuun mennessä, jotta tanssiryhmä toteutuu.

Tervetuloa mukaan harrastamaan!

Ohjaaja

Tanssiohjaajana toimii Kimmo Alakunnas. Täältä voit lukea lisää opettajasta http://kimmoalakunnas.blogspot.fi/p/cv.html.

Tanssiryhmät

• Lasten tanssi 2-3 -vuotiaat vanhemman kanssa maanantaina 17.00-17.30 Poikkilaakson ala-asteen koulu, 90e/syyskausi.

Tanssiin ja liikkumiseen tutustumista, liikkeen perustaitojen harjoittelua ja hauskan pitoa yhdessä vanhemman kanssa. Tunnilla käydään läpi marsseja, kävelyjä, perushyppyjä, helppoja rytmiharjoituksia, konseptiharjoituksia (jono, rivi, piiri), suunnan hahmottamista, vartalon osien tuntemusta, muistin harjoituksia. Lapset tekevät harjoituksia vanhemman kanssa yhdessä ja ryhmässä. Tuntirakenne: Aloitus - Tutustuminen - Liiketanssi/Väline/Leikki - Rentoutus - Lopetus.

• Lasten tanssi 4-5 -vuotiaat maanantaina 17.30-18.00 Poikkilaakson ala-asteen koulu, 90e/syyskausi.

Tanssiin tutustumista, perustaitojen harjoittelua ja hauskan pitoa mm. seuraavien aiheiden parissa: marsseja, kävelyjä, perushyppyjä, helppoja rytmiharjoituksia, konseptiharjoituksia (jono, rivi, piiri), suunnan hahmottamista, vartalon osien tuntemusta, muistin harjoituksia. Lapset tekevät harjoituksia itsenäisesti ja ryhmässä ja pääsevät käyttämään omaa luovuuttaan leikin kautta. Tuntirakenne: Aloitus – Tanssiin tutustuminen - Liiketanssi/Väline/Leikki - Rentoutus - Lopetus.

• Lasten tanssi 5-6 -vuotiaat maanantaina 18.00-18.45 Poikkilaakson ala-asteen koulu, 95e/syyskausi.

Satutanssi tutustuttaa kokonaisvaltaiseen tanssi-ilmaisuun, jonka ensisijaisena tavoitteena on tanssin ilo, lapsen oma luontainen tapa liikkua sekä ryhmään kuulumisen elämys ja haasteet. Ryhmässä jaettavat löytöretket tarjoavat turvallisen seikkailun luovuuden kautta kehon hahmottamiseen, sekä motoristen taitojen ja liikeaistimusten maailmaan. Kokemuksellisuus tutustuttaa tanssin kautta itsetuntoa ja rohkeutta vahvistavaan kehontuntemukseen ja innostaa tanssin harrastamiseen omien taipumusten ja kiinnostusten mukaan. Tunneilla harjoitellaan myös perusakrobatiaa (kuperkeikkoja, siltoja, tasapainoja…) sekä baletin tekniikan perusteita. Sarjat syntyvät lapsien luovuudesta, leikin kautta ja opettaja yhdistelee sopivasti sarjoja kokonaisuuksiksi. Tuntirakenne: Aloitus – Tanssiin tutustuminen – tanssitekniikka harjoitus – Liiketanssi/Väline – Rentoutus – Lopetus.

• Tanssi 7-9 -vuotiaat maanantaina 18.45-19.30 Poikkilaakson ala-asteen koulu,
    95e/syyskausi

Vanhempien lasten ryhmässä käymme läpi baletin tekniikan perusteita ja etenemme ryhmän dynamiikan mukaan, kohti haastavampia kokeiluja. Ryhmässä tutustumme tanssin ja liikkeen maailmaan yhteisten ja itsenäisten liiketehtävien kautta ja käymme läpi ryhmäliikkumisen, oman luovuuden ja esiintymistaitojen perusteita. Lähestymme tanssia yhteisen liikkeen löytämisen kautta aina siihen, mikä minua kiinnostaa tanssissa ja esiintymisessä. Tunneilla houkutellaan lasta käyttämään omaa mielikuvitusta liikkeen alullepanijaksi ja millaiset henkilökohtaiset aiheet inspiroivat tanssiesityksen tekoon. Tunti auttaa kehittämään lapsen koordinaatiokykyä ja keskittymistä. Tunti sopii vasta alkajille ja tanssin tekniikan perusteiden läpikäynneille lapsille. Tuntirakenne: Lämmittely – Tekniikkaharjoitus – ryhmäharjoitus – Rentoutuminen – Lopetus.

Tervetuloa tanssimaan!