Tanssi

KEVÄT 2021

Lasten tanssitunnit tarjoavat tanssin iloa ja harjoittavat tekniikkaa, voimaa, kehonhallintaa, kehontuntemusta, ilmaisua, monipuolista musiikkia ikä ja taso huomioiden, jokaisen omaa ilmaisuvoimaa tukien.

Tanssien kevätkausi käynnistyy viikolla 2. Ilmoittautuminen tansseihin alkaa lauantaina 2.1.2021. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: https://holvi.com/shop/ilmoittautuminen-MLL/.

Seuraamme kevään koronatilannetta aktiivisesti. Mikäli tansseja ei koronan tähden voida pitää, palautetaan peruuntuneiden tanssikertojen maksut ilmoittautuneille. Voit siis huoletta ilmoittautua tansseihin!

Pääasiallisesti tanssitunnit pidetään niille määrätyssä salissa. Ohjaaja voi halutessaan kuitenkin hyödyntää lähiluontoa tanssitunneilla. Jos tanssikerta on ulkona, ilmoitetaan siitä hyvissä ajoin tanssijoille.

Tanssiryhmien osallistujamäärästä tulee olla 80% täynnä 7.1.2021 mennessä, jotta ryhmä toteutuu.

Tansseissa vietetään hiihtolomaa viikolla 8 ja kevään viimeinen kerta on viikolla 18.
Viikolla 19 järjestetään kevätjuhla!

Ensimmäinen tanssikerta on maanantaina 11.1.2021.

Tervetuloa mukaan harrastamaan!

Ohjaaja

Tanssiohjaajana toimii tanssija, koreografi ja lastenohjaaja Aliina Lindroos. Tutustu ohjaajaan: http://www.aliinalindroos.com

Tanssiryhmät

• Lasten tanssi 2-3 -vuotiaat vanhemman kanssa maanantaina 17.00-17.30 Poikkilaakson ala-asteen koulu, 110e/kevätkausi.

Tanssiin ja liikkumiseen tutustumista, liikkeen perustaitojen harjoittelua ja hauskan pitoa yhdessä vanhemman kanssa. Tunnilla käydään läpi marsseja, kävelyjä, perushyppyjä, helppoja rytmiharjoituksia, konseptiharjoituksia (jono, rivi, piiri), suunnan hahmottamista, vartalon osien tuntemusta, muistin harjoituksia. Lapset tekevät harjoituksia vanhemman kanssa yhdessä ja ryhmässä. Tuntirakenne: Aloitus - Tutustuminen - Liiketanssi/Väline/Leikki - Rentoutus - Lopetus.

• Lasten tanssi 4-5 -vuotiaat maanantaina 17.30-18.00 Poikkilaakson ala-asteen koulu, 110e/kevätkausi.

Tanssiin tutustumista, perustaitojen harjoittelua ja hauskan pitoa mm. seuraavien aiheiden parissa: marsseja, kävelyjä, perushyppyjä, helppoja rytmiharjoituksia, konseptiharjoituksia (jono, rivi, piiri), suunnan hahmottamista, vartalon osien tuntemusta, muistin harjoituksia. Lapset tekevät harjoituksia itsenäisesti ja ryhmässä ja pääsevät käyttämään omaa luovuuttaan leikin kautta. Tuntirakenne: Aloitus – Tanssiin tutustuminen - Liiketanssi/Väline/Leikki - Rentoutus - Lopetus.

• Lasten tanssi 5-6 -vuotiaat maanantaina 18.00-18.45 Poikkilaakson ala-asteen koulu, 110e/kevätkausi.

Satutanssi tutustuttaa kokonaisvaltaiseen tanssi-ilmaisuun, jonka ensisijaisena tavoitteena on tanssin ilo, lapsen oma luontainen tapa liikkua sekä ryhmään kuulumisen elämys ja haasteet. Ryhmässä jaettavat löytöretket tarjoavat turvallisen seikkailun luovuuden kautta kehon hahmottamiseen, sekä motoristen taitojen ja liikeaistimusten maailmaan. Kokemuksellisuus tutustuttaa tanssin kautta itsetuntoa ja rohkeutta vahvistavaan kehontuntemukseen ja innostaa tanssin harrastamiseen omien taipumusten ja kiinnostusten mukaan. Tunneilla harjoitellaan myös perusakrobatiaa (kuperkeikkoja, siltoja, tasapainoja…) sekä baletin tekniikan perusteita. Sarjat syntyvät lapsien luovuudesta, leikin kautta ja opettaja yhdistelee sopivasti sarjoja kokonaisuuksiksi. Tuntirakenne: Aloitus – Tanssiin tutustuminen – tanssitekniikka harjoitus – Liiketanssi/Väline – Rentoutus – Lopetus.

Tervetuloa tanssimaan!